Genieten van mooi weer, lekker eten en een heerlijke wijn? Dan raden wij je dit recept aan. Een heerlijke en gezonde zomerse salade, het is even wat werk maar dan heb je ook wat op tafel staan! De Telegraaf heeft Castel Firmian Pinot Grigio uitgeroepen tot Zomerwijn 2014, deze zachte en soepele Pinot Grigio past goed bij deze salade.

salade met gegrilde asperges en castel firmian pinot grigio

Benodigdheden ( 4 personen):

* 1 pond groene asperges;
* 1/2 kop extra virgin olijfolie ( plus wat extra om de asperges mee in te smeren);
* 4 kopjes mesclun salade;
* 1 komkommer van zaadjes ontdaan en in blokjes van 1 cm gesneden;
* 1 kop cherry tomaatjes;
* 1 kopje uitgelekte kikkererwten uit blik;
* 1/2 kop ontpitte Kalamata olijven of zwarte olijven;
* 250 gram scherpe ( witte) Cheddar kaas in blokjes van 0,5 cm gesneden;
* 3 eetlepels verse jus d'orange;
* 1 eetlepel vers citroensap;
* 1 eetlepel rode wijnazijn;
* 1 theelepel Dijon mosterd;
* 1 theelepel grove mosterd;
* 1 eetlepel gehakte dragon;
* 3 kopjes pita chips.

Pita chips zelf maken: verwarm oven voor op 175-180 graden. Snijd de pitabroodjes horizontaal doormidden, en snijd elke cirkel dan in 6 driehoekjes. Leg de pita op de bakplaat en bak in ca. 20 minuten knapperig.

Bereidingswijze:

Verwarm een ​​grillpan of een elektische grill. Bestrijk de asperges met olie en breng ze op smaak met zout en peper. Grill de asperges op hoog vuur, en blijf ze draaien totdat ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Laat de asperges afkoelen en snijd ze in stukjes van 3 cm.

Meng de de mesclun salade met de gegrilde asperges, komkommer, tomaten, kikkererwten, olijven en Cheddar kaas in een grote kom.

Voor de dressing roer je het sinaasappelsap, citroensap, azijn, mosterd en een snufje zout en peper door elkaar. Roer er rustig het 1/2 kopje olijfolie doorheen totdat het een gladde saus geworden is. Voeg daarna de verse Dragon toe. Giet de dressing over de salade en schep het er doorheen. Garneer de salade met pita chips.

Castel Firmian Pinot Grigio

Castel Firmian Pinot Grigio heeft een goudgele kleur. In de geur aangenaam fris en fruitig met subtiele tonen van limoen en appel. De smaak is zacht en verfijnd, met frisse zuren. Serveer deze wijn bij gerookte gerechten, visgerechten of wit vleesgerechten zoals kalfsvlees en kip. Deze wijn is heerlijk bij vis- en wit vlees gerechten. Uiteraard ook heerlijk als aperitief. Drink deze Pinot Grigio gekoeld op ongeveer 10-12°C.

castel firmian pinot grigio

Waardering wijnjournalisten:

Zaterdag 17 mei 2014 verscheen De Telegraaf met de uitslag van de Zomerwijnen proeverij 2014. De winnaar werd Castel Firmian Pinot Grigio 2013! Daarnaast kreeg deze wijn een 8+ van De Grote Hamersma.