Ingemaakte Ham met Cuvee du President Semillant kan direct worden gegeten als voorgerecht of als lichte lunch. Je kunt dit gerecht ook als hapje bij feestjes gebruiken, maak het in dat geval vooraf klaar en zet het een aantal uren in de koelkast. De smaak blijft ook dan geweldig! Het is een makkelijk klaar te maken gerecht dat door zijn aparte combinatie van ingrediënten voor een smaak sensatie zal zorgen. Dit gerecht combineert goed met  Cuvée du Président Semillant, een kruidige en smaakvolle witte wijn. Serveer vers stokbrood of Ciabatta bij dit gerecht.

Ingemaakte Ham met Cuvée du Président Semillant

Benodigdheden ( 4 personen):

* 4 ansjovisfilets in olie;
* 1/2 kopje extra vierge olijfolie;
* een pond gekookte ham;
* 2 kopjes fijngesneden witte kool ;
* 2 kleine fijngehakte augurken (2/3 kopje);
* 4 eetlepels fijngehakte dille en een paar takjes voor de garnering;
* peper en zout naar smaak toevoegen.

Verse ciabatta of stokbrood.

Bereidingswijze:

Doe de extra vierge olijfolie en de ansjovisfilets in een kleine steelpan. Smelt de anjovisfilets op matig vuur. Blijf roeren totdat de ansjovisfilets opgegaan zijn in de olie. Doe de ansjovisolie in een middelgrote kom. Voeg de fijngesneden gekookte ham, fijngesneden witte kool, gehakte augurken en de gehakte dille toe en meng het geheel goed door elkaar. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Verdeel het ham mengsel over vier kleine kommen/ potjes en garneer met wat dille. Serveer op kamertemperatuur met verse ciabatta of stokbrood.

Cuvee du President Semillant

Cuvée du Président Semillant is een zachte Marokkaanse witte wijn afkomstig van de oudste wijngaard van Marokko. De wijn is gemaakt van Faranah ( 60%) en Clairette 940%) druiven.

De geur van de wijn onthult een boeket van geuren uit bloemige noten, citrus en wit fruit. Het is een zachte witte wijn met een volle smaak. Een heerlijke wijn om van te genieten.

Deze wijn is ideaal als aperitief en combineert uitstekend met schaal- en schelpdieren, visgerechten of gevogelte. Serveer de wijn op een temperatuur van 8-10°C.

cuvee du president cabernet