Kiwi Sauvignon Blanc met pittige Zeeuwse Mosselen: deze week voor het eerst dit jaar Zeeuwse Mosselen gegeten. De Mosselen waren klaar gemaakt naar het recept van een beroemde Amerikaanse chef kok. Mosselen met sambal en tomaten, is dat lekker vroeg ik me af? Na het eten van dit gerecht met uitzicht op zee kan ik dit met een volmondig ja beantwoorden. Een geweldig recept voor als je een keer wat anders wilt dan Mosselen op de traditionele manier. De Mosselen combineerden wij met een Kiwi Sauvignon Blanc, deze wijn past uitstekend bij schaal- en schelpdieren en de combinatie was dan ook heerlijk.

Kiwi Sauvignon Blanc met pittige Zeeuwse Mosselen

Benodigdheden ( 4 personen):

* 750 gram tomaten, verwijder het klokhuis;

* half kopje olijfolie;

* 2 grote sjalotten in ringen gesneden;

* 1 kopje droge witte wijn;

* 2 kilo Zeeuwse Mosselen ( vooraf spoelen en de baarden verwijderen);

* 3 eetlepels witte wijn azijn;

* 2 eetlepels sambal of 2 eetlepels pittige chili saus;

* 3 eetlepels ver gehakte dragon ( een paar takjes extra voor de garnering);

* vers gemalen peper;

* vers stokbrood.

Bereidingswijze:

Blancheer de tomaten gedurende 45 seconden in een pan met kokend water. Laat ze uitlekken en doe ze in een pan met koud water, liefst ijswater. Pel de tomaten en hak ze in 6 tot 8 stukjes.

Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak daarin de sjalotten, op een matig vuur,  totdat ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Voeg het kopje wijn toe en breng het aan de kook. Doe de Mosselen in de pan, voeg de tomaten toe en dek de pan af. Laat de Mosselen 3-5 minuten koken en roer regelmatig. Alle Mosselen die niet geopend zijn gooi je weg. Als alle Mosselen open zijn roer je de azijn, sambal en gehakte dragon door de Mosselen heen en voeg je wat vers gemalen peper toe. Schep de Mosselen op borden, besprenkel ze met een beetje olijfolie en garneer met wat verse blaadjes Dragon. Stapel de mosselen en tomaten in een grote kom en giet het sap uit de pan. Besprenkel met olijfolie, garneer met blaadjes dragon en serveer met vers stokbrood. Eenvoudig te bereiden en erg lekker.

Kiwi Sauvignon Blanc

Kiwi Sauvignon Blanc:  de Kiwi Sauvignon Blanc is vergelijkbaar met de stijl van een goede Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland. Het is een aangename droge witte wijn uit Frankrijk. De wijn heeft aangenaam frisse zuren die goed in balans zijn met het aanwezige fruit. De wijn is licht geel van kleur en heeft een intense geur van kruisbessen en tropisch fruit. Heerlijk aperitief voor de zomerdag en uitstekende begeleider van vis en schaal- en schelpdieren.