Een heerlijke en gezonde groentenschotel met kaas en pesto uit de over. Om met het gezin of met vrienden van te genieten. Dit gerecht is eenvoudig klaar te maken en kun je zowel in de winter eten als in de zomer. Combineer dit gerecht met een lekker glas gekoelde Louis Mondeville Viognier, nu voor € 4,95 per fles bij Voordeelwijnen.

Louis Mondeville Viognier en groentenschotel

Benodigdheden ( 4 personen):

* Bosje paksoi

* 1 stronk broccoli

* 4 aardappelen

* 250 gr. sperzieboontjes

* 1 aubergine

* 4 tomaten

* zakje geraspte kaas

* pesto

* klein bekertje creme fraiche

* 2 eieren

* 2 teentjes knoflook

*1 dl droge witte wijn

Bereidingswijze:

Aardappelen en sperzieboontjes samen gaar koken. Broccoli apart ook even gaar koken. Tomaten en aubergine in dunne schijfjes snijden. De bos Paksoi ook in kleine stukjes snijden, gebruik de hele bos. Mengsel maken van eieren met half zakje geraspte kaas en crème fraîche, hieraan 2 a 3 lepels pesto naar smaak toevoegen.

Aardappelen en sperziebonen in de ovenschaal doen. Een teentje knoflook hierover persen. Paksoi en broccoli hierop leggen. Tomatenpartjes en aubergine erover rangschikken. Ook hierover even een teentje knoflook persen. Mensel van ei en crème fraîche over de schaal verdelen. De rest van de geraspte kaas erover strooien. Daarna de schotel nog ongeveer een half uur in de oven op 160 graden zetten.

Louis Mondeville Viognier

Deze droge witte wijn, een Vin de Pays d'Oc uit de Languedoc-Roussillon streek in Frankrijk, heeft een sprankelende kleur die de vitaalheid en kracht van deze wijn onderschrijft. De geur is expressief met vooral elementen van abrikozen, gedroogde perzik en honing en de smaak is sappig met een dikke aanzet en loep zuiver met een frisse finale. De Viognier druif uit het noordelijk Rhône gebied voelt zich ook in de veel warmere Languedoc steeds meer op zijn gemak.