Bernardus Marinus heeft een elegante smaak is krachtig met indrukken van zwart fruit, kruiden zoals peper en laurier aangevuld met vanille, cederhout, leer, tabak en cacao. Drink deze rode wijn uit Californië op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij Vis en rood vlees
Bernardus Santa Lucia Pinot Noir is lekker bij rood vlees, wild, pastagerechten, kazen en paté.
Op dronk
Je kunt deze wijn nu drinken en tot 2024 bewaren.
Californië, USA
Bernardus Marinus wordt gemaakt Bernardus Winery in de wijngaarden in de Carmel Vallei. Deze zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. De Sauvignon Blanc en Chardonnay druiven groeien in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay.
Blend van druiven
Bernardus Santa Marinus is gemaakt van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. De Marinus is al jaren lang een iconische wijn uit Californie, want het is een super blend van Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. De druiven komen uit het gebied Carmel Valley, daar waar de rode druiven het beste groeien in ultieme omstandigheden. De druiven worden met de hand geoogst en de wijn rijpt voor een periode van 24 à 30 maanden op nieuw Frans eiken. Een mooie, verfijnde, dikke, rijpe wijn is het resultaat.