Barbera d'Alba doc 'Pio Cesare' is krachtig en complex van smaak met toch een zekere frisheid. De wijn ruikt heerlijk naar pruimen en rozijnen. Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker bij stoofgerechten
Barbera d'Alba doc 'Pio Cesare' is heerlijk bij stoofpotten, wildgerechten of oude kazen.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en zeker tot 2026 bewaren.
Uit Piemonte in Italië
De wijn is afkomstig van wijnmaker Pio Cesare uit Piemonte in Italië.
Barbera druiven
Barbera d'Alba doc 'Pio Cesare' is gemaakt van Barbera druiven. De Barbera van Pio Cesare komt van wijngaarden direct naast de Nebbiolo wijngaarden, in hetzelfde gebied waar Barolo wordt geproduceerd. Dit verklaart de bijzondere kracht en diepte van deze Barbera, terwijl de wijn tegelijkertijd een mooie rijpheid en elegantie heeft. De gisting duurt ongeveer 10 tot 12 dagen bij een temperatuur van ongeveer 25 graden om het fruit in de wijn te bewaren. Daarna rijpt hij twee jaar in Frans eikenhout, deels in barriques en deels in grotere vaten: Demi-Muids. Hierdoor blijft hij in balans, met die speciale combinatie van kracht, fruit en frisheid.