Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso Superiore is lekker bij gegrild en geroosterd rood vlees, truffelrisotto, gegrilde groene asperges met knoflook en koude vleeswaren.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2028 bewaren.
Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso Superiore wordt gemaakt door het wijnhuis Antiche Terre Venete. Het is gelegen in het plaatsje Sezano in de prachtige vallei Valpantena. Deze vallei ten noordoosten van Verona, ook wel De vallei der Goden genoemd, heeft een rijke geschiedenis van wijnbouw die terug gaat tot het Romeinse Rijk.
Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso Superiore is gemaakt van Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella druiven. De druiven worden met de hand geoogst, voorzichtig geperst voor de fermentatie van 10 dagen bij 25°C, hierna wordt de wijn gefilterd en opgeslagen in RVS tanks tot eind december/begin januari. Er volgt dan een tweede gisting op de most van de Amarone voor 4-5 dagen, waarna de wijn een opvoeding krijgt van 12 maanden op Frans eikenhouten in groot en klein formaat.
Producent | Antiche Terre Venete, Via Mezzomonte, 22, 37142 Sezano VR, Italië |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5,0 |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 14 |
Land van herkomst | Italië |
Wijngebied | Veneto |
Druivensoort | Corvina Veronese |
Merk | Antiche Terre |