Antiche Terre Venete Amarone della Valpolicella is lekker bij vlees, wild en oude kaas. De Amarone is perfect om na de maaltijd te drinken met heerlijke kaas als dessert.
Je kunt de wijn nu drinken en tot 2029 bewaren.
Antiche Terre Venete Amarone della Valpolicella wordt gemaakt door het wijnhuis Antiche Terre Venete. Het is gelegen in het plaatsje Sezano in de prachtige vallei Valpantena. Deze vallei ten noordoosten van Verona, ook wel De vallei der Goden genoemd, heeft een rijke geschiedenis van wijnbouw die terug gaat tot het Romeinse Rijk.
Antiche Terre Venete Amarone della Valpolicella is gemaakt van Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella druiven. De Amarone della Valpolicella is gemaakt van 100 tot 120 dagen ingedroogde druiven. Dit drogen van de druiven geschiedt direct na de handmatige oogst, voor het maken van de wijn. Door het indrogen van de druiven neemt het suikergehalte en hierdoor ook het alcoholgehalte van de wijn toe. De alcohol-rijke Amarone wijnen zijn goed gestructureerd en behoren tot de grote rode wijnen van Italië.
Producent | Antiche Terre Venete, Via Mezzomonte, 22, 37142 Sezano VR, Italië |
Totaal zuur in g / l (ca.) | 5,0 |
Allergenen en ingrediënten | Bevat Sulfiet |
Flesgrootte in liters | 0,75 |
Alcoholpercentage | 15 |
Land van herkomst | Italië |
Wijngebied | Veneto |
Druivensoort | Corvina Veronese |
Merk | Antiche Terre |